Doe alsof alles een wonder is

oak-fruit-4269857_1280

“Er zijn slechts twee manieren om je leven te leven: doen alsof niets een wonder is, en doen alsof alles een wonder is”. Albert Einstein

In alle seizoenen van het jaar en je leven is er zoveel om je over te verwonderen.
Als ik in het bos loop in de vroege ochtend en de zonnestralen schijnen door de bomen heen, verwonder ik me steeds opnieuw over de schoonheid daarvan. En wat dat met mij doet.
Het maakt me elke keer weer bewust van mijn verbinding met de natuur en mijn verbinding met mezelf.

“In elke wandeling door de natuur vind je veel meer dan je zoekt” John Muir.

Het maakt me dankbaar dat ik mijn dag zo kan starten. Het maakt dat ik de rest van de dag ook bewuster om me heen en naar binnen kijk.

Die zonnestralen dus, maar ook het gezang van de vogels, dat korte gesprekje met mijn buurvrouw die haar hulp aanbood, die afspraak waar ik tegenop zag en die ineens moeiteloos verliep. Het voelen wat mijn hart fluistert en daar naar luisteren.

Verwondering zorgt ervoor dat je minder bezig bent met jezelf en negatieve gedachten. Want als je oog valt op bijzondere ervaringen om je heen, brengt dat je vreugde, dankbaarheid en nederigheid, aldus een Amerikaans onderzoek.

Hoe kun je meer verwondering creëren?

Ga de natuur in en speur bij je wandeling eens naar mooie schatten. Twijgjes, blaadjes, steentjes, dennenappels, wat ook maar je aandacht trekt.

Maak hiermee thuis een mooi natuurhoekje, waar je met regelmaat even stil bij staat. Het is een reminder om even bewust stil te staan bij je eigen natuur en je steeds opnieuw met jezelf te verbinden. Daarmee maak je de weg vrij naar binnen, om bewust te kijken, luisteren en voelen.

 

Deel deze blog:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blogs

Heb je een vraag?

Ik kijk en denk graag met je mee.

Nieuws & inspiratie ontvangen ?

Scroll naar boven